Life?
Salam so harini aku nak cerita pasal life aku after being 17 which mean lepas jadi budak sekolah. Result aku takde ah power sangat but Alhamdulillah syukur dengan apa yg Allah bagi. Sejujurnya aku tak expect pun aku dapat result yg mcm tu sebab realitinya masa trial aku dapat result mcm apa tah rasa nak terjun banggunan je weh. Sumpah. Well being 18 is not fun. Certain part je la fun. Misalnya, apa apa pilihan kau yang kena buat. Being independent is a must lagi lagi bila dah masuk alam universiti/kolej. Kau takleh nak bergantung dekat kawan kau je. Kalau hidup berpuak parah jugak hidup. Macam mana cara pun kau kena jugak berusaha untuk hidup sorang. Kalau kau kena tinggal nanti, kau jugak yang tak sakit. Kau kena ada life goals jugak, kawen nak tapi kalau pergi kelas pun malas kau rasa? Ada orang nak kat kau? Hm. Ok aku macam dah tersasar jauh tapi aku cuba. Lelws. Bercinta, bercinta jugak tapi kau ada limits, maksud aku kau kena tahu yg kau pun ada misi. Bukan sakan bercinta sampai tak gi kelas. Aku pun bercinta gak eh tapi pepandai la. (bercinta dgn diri sendiri) Saling ingat mengingati. Tu baru ah sweet lol. Ok next, bab duit jangan cerita la rm50 tu macam air je. Seminggu boleh habis. Nak kawal nafsu makan tu memang payah, ada je benda nak dibelinya. Sedih jugak life aku ni. Aku ambik kos diploma in tesl (teaching English as a second language) acah acah nak jadi cikgu bi in future eh tak acah ok amin! Doakan gua! Biasa ah first week masuk college mcm excited gila nak matey, well who doesn’t? Hehehehe. Aku paling gigih bangun awal, yela karang terlajak tidur, aku kemana. Kelas kemana. Woi. Susah tol nak bangun dari katil. Hahaha. So far life in college was good. Aku tak pernah lagi lah terlambat sangat. Haa mcm tu, tapi one day mesti ada tapi harap takda la. Hihihi! Aku jenis yang on time (ceh jed) tapi once aku lambat aku jadi takde mood untuk sehari tu. Phergh jangan memain. Aku dah sem2 pastu jadual macam pack gila. Bukan macam la. Memang ya. Wow. May Allah ease. Class aku mostly start pukul 8. I repeat. Mostly. One day in a week je pukul 10. Betapa sedihnya. Aku memang busy teruk ah sem2 ni theres a lot of things yang kena buat. Mental fizikal semua kena kuat wei kalau tak braai. Belum open lagi masalah dunia. Masalah itu ni yang datang package. Haa bab tu yang tak seronok tu. Papehal sabar tu penting ok.
"Life?" was posted on: Saturday, January 16, 2016 @ 9:11 AM Add comment 0


Older Post


Twitter


You’re lucky, Allah SWT gifted you with hidayah. Share it with others too.
Owner
Fatin Nursyahira / 17

Listen